Hvordan virker Chi Maskinen FlexxiCore - Chimaskinen - FlexxiCore - Chi Energi Maskinen

Gå til indhold

Hvordan virker Chi Maskinen FlexxiCore

ChiMaskinen FlexxiCoreDu har mange valgmuligheder, når du bruger chimaskinen FlexxiCore. Fx kan du selv indstille svingningsfrekvensen. Det giver dig mulighed for at anvende de 140 svingninger i minuttet, som Dr. Inoue fra Japan er kommet frem til som den optimale svingningsfrekvens. Men der er også andre fordele. Fx er FlexxiCore mere lydsvag end den originale Sun Ancon Chi Maskine; den har en 3m lang ledning, hvilket øger dine muligheder for placering af chimaskinen og så får du yderligere tre forudindstillede AutoProgrammer: Auto Mode 1, 2 og 3, som gør det let at komme i gang med at bruge chimaskinen.


Chi Maskinen FlexxiCore Auto Mode 1Auto Mode 1 (“Afslapnings program”)
Et 15 minutters program du kan bruge fast hver dag. Hastigheden skifter gradvist op til 130 svingninger i minuttet og derefter gradvist ned igen.


Auto Mode 2 (“Ilt program”)
Programmet giver 15-minutters træning med en hastighed, der accelererer hurtigt gennem intervallerne og derefter ned igen i slutningen af programmet.


Chi Maskinen FlexxiCore Auto Mode 2Auto Mode 3 (“Sove program”)
Programmet giver endnu mere afslapning end program 1. Hastigheden ændres meget gradvist over de 15-minutter. Programmet er især velegnet i slutningen af dagen - især hvis du har søvnproblemer. Det er også ideelt, hvis du er følsom eller har kroniske helbredstilstande, og derfor kan synes hastigheden i de to andre programmer er for hurtig.

Chi Maskinen FlexxiCore Auto Mode 3Manuel indstilling:
Med den manuelle indstilling kan du selv indstille tid og hastighed mellem 80 til 160 svingninger/min. Her kan du udvikle dit eget foretrukne brugsmønster, du kan blive i den meget blide zone med langsom hastighed eller du kan indstille på de 140 svingninger/min, som som Dr. Inoue fra Japan er kommet frem til som den optimale svingningsfrekvens

 

Position 1 (The Mid Position)
Placer begge hænder under hovedet med fingrene tæt sammen - denne position er god for migræne, hovedpine, hælsporer, skæv rygrad, rygsmerter, podagra og leddegigt.

Position 2 (The Goldfish Position)
Lig med armene afslappet langs siderne, håndfladerne ned og i en vinkel på ca. 45 grader. Denne stilling er specielt god for afspænding, søvnløshed, humørbalancering, ubehag i indre organer, forstoppelse og problemer i korsryggen.

Position 3 (The stretched Back Position)
Lig med armene udstrakt på gulvet bag hovedet - pres det midterste af rygraden ned mod gulvet. Denne position er god for vægttab, styrkelse af musklerne, senehindebetændelse i skuldre, tab af muskelkraft, lindring af nervepres/smerter og stivhed øverst i ryggen.

Din første session

Sæt dig på gulvet foran din chimaskine og placer dine fødder på begge sider af FlexxiCore, så du er centreret. Læg dig derefter tilbage og placer dine ben i holderen med dine ankler lige ud over de polstrede fordybninger, så fødderne kan svinge frit.

Tryk på Start-knappen, og dine fødder begynder at svinge fra side til side med en blid hastighed på kun 80 svingninger i minuttet (80 RPM).

Start med en kort tidsperiode. Hvis du er rimelig sund, skal du starte 3-4 minutter i manuel tilstand og derefter gradvist opbygge til en behagelig tid over en periode på en uge eller mere. Hvis dit helbred er sart, skal du starte med kun 1 eller 2 minutter og opbygge dig gradvist over to uger eller mere. Autoprogrammerne varer 15-minutter. Du kan se tiden på timeren og stoppe når som helst.

Drik et glas vand før og efter brug af chimaskinen. En af virkningerne ved at bruge chimaskinen er at frigive toksiner fra dit blod- og lymfesystem. Derfor er det vigtigt at drikke rigeligt med vand.

Start med langsom hastighed. Drej på knappen for at øge hastigheden. Husk at mærk efter hvordan din krop reagerer, så du kan vælge en rytme der passer til din krop. Vores kroppe reagerer forskelligt og den justerbare hastighedskontrol giver dig mulighed for at finde den hastighed, der passer til dig og din krop.

Generelle retningslinjer


SLAP AF!
Nyd det! Din krop bevæger sig rytmisk og svinger dine fødder. Hvis du er afslappet, vil du opleve en bølge hele vejen fra dine ben til dit hoved, efterhånden som hastigheden stiger. En god måde at slappe af på er at fokusere på dit åndedræt. Ånd stille ind gennem næsen og ud gennem munden. Mærk åndedrættet i sin naturlige rytme. Fokuser 'indeni', men ikke på dine tanker! Afslappende musik hjælpe med at gøre det til en dejlig og behagelig oplevelse – så du opnår alle fordelene! Du kan også fokusere din opmærksomhed på de dele af kroppen, hvor eventuelt føler smerte eller ubehag. Det vil hjælpe dig til at slappe af i musklerne.

Drik masser af vand.
Giftstofferne skal hurtigt ud af kroppen, ellers kan du føle ubehag som fx let hovedpine. Når denne indledende afgiftningsproces er klaret (muligvis over flere dage efter start med regelmæssig brug), vil du føle dig meget bedre tilpas. Men fortsæt med at drikke rigeligt med vand, når du bruger chimaskinen, da chimaskinen fortsat vil hjælpe din krop med at udskille toksinerne.
En anden grund til drikke vand er at hjælpe med at styrke chimaskinens arbejde med at rydde op i kroppens hukommelse om 'dårlig brug' (postural og andre 'vaner'). Drik et glas vand før og efter brug af chimaskinen.

Auto-programmerne.
De giver dig mulighed for at slappe af og lade programmet føre dig gennem forskellige hastighedsændringer i løbet af en 15-minutters session - så du helt kan glemme at holde øje med tid og svingningsfrekvens. Dette betyder ikke, at du kun kan bruge Auto-Mode til et 15 minutters forløb. Du kan, altid kontrollere timeren og stoppe maskinen, når vil. Du kan til enhver tid trykke på drejeknappen for at gå til manuel tilstand, så du derefter selv kan justere hastigheden som ønsket.

Kør ikke for hurtigt, før du ved, hvilken hastighed der passer til dig.
De fleste mennesker finder ud af, at den optimale hastighed til at opnå en rytmisk bevægelse og dyb uforstyrret vejrtrækning er betydeligt lavere end fuld hastighed. Anbefalingen er, at kun dem, der er i form og har en stærk fysik anvender maksimal hastighed. Tag dig tid til at eksperimentere og find ud af, hvilken hastighed der er bedst for dig.
Eneste danske forhandler af chimaskinen FlexxiCore
Eneste danske forhandler af chimaskinen FlexxiCore
Eneste danske forhandler af chimaskinen FlexxiCore
Eneste danske forhandler af chimaskinen FlexxiCore
Tilbage til indhold