Chi Maskinen FlexxiCore - spørgsmål og svar - Chimaskinen - FlexxiCore - Chi Energi Maskinen

Gå til indhold

Chi Maskinen FlexxiCore - spørgsmål og svar

Hvad er chi?

Chi eller Qi er det kinesiske ord for livsenergi. Vi er født med en vis portion livsenergi og når den rinder ud slutter livet – ifølge traditionel kinesisk livsfilosofi. Derfor skal vi hele livet igennem vedligeholde og forny vores chi.

Hvordan fungerer Chimaskinen FlexxiCore?

Chimaskinen svinger dine ben fra side til side. Jo mere du slapper af i kroppen jo mere svinger resten af kroppen med, og du får løsnet op for eventuelle spændinger samtidig med, at du ilter dit blod. Måske kender du metoden med at svinge kroppen fra side til side fra fx Shiatsu massage. Her er det blot chimaskinen, der svinger dine ben og krop og ikke en massør.

Indstil hastighed og tid manuelt eller brug et af de tre autoprogrammer.

Er det ubehageligt at anvende chimaskinen?

Det er behageligt at blive svinget fra side til side. Skulle du føle lidt ubehag i starten, så kan du nedsætte hastigheden på svingningerne og bygge gradvist på. Man kan også placere en pude under overlåret, hvis du skulle føle en belastning i dine knæ.

Er kopien bedre end originalen?

Chimaskinen FlexxiCore er en videreudvikling af den originale Sun Ancon Chi Maskine. Motoren i de to maskiner er forskellige. FlexxiCore chimaskinens motor er en DC (jævnstrømsmotor), der er mere støjsvag en Sun Ancon Chi Maskinens AC-motor (vekselstrøm). Derfor er FlexxiCore chimaskinen velegnet til almindelig daglig brug, mens Sun Ancon chi maskinen kan bruges til professionelt brug fx ifm fysioterapi.

Når det er sagt, så er FlexxiCore chimaskinen holdbarhedstestet ved en udholdenhedstest baseret på 3000+ timers konstant brug under 20 kg belastning. Det svarer til mere end 15 års brug 2 gange 15 minutter hver dag!

FlexxiCore chimaskinen er blandt andet forbedret med en formstøbt blød indsats til at placere sine ankler i og det er muligt selv at indstille hastigheden på svingningerne, så man fx kan starte blidt ud. Endelig har den tre forudindstillede AutoProgrammer. Ingen af de tre ting er Sun Ancon Chi Maskinen udstyret med.

     

Skal chimaskinen stå på gulvet?

For at du får den regelmæssige rytmiske bevægelse gennem ben og hofter, skal FlexxiCore placeres på en fast overflade. Svingfunktionen - og din krops reaktion - vil blive påvirket, hvis overfladen er ustabil. Stil chimaskinen på et gulvtæppe eller læg dig på en yogamåtte, hvis du vil have ekstra komfort.
Mange mennesker bruger en lille pude under hovedet. En musemåtte under hovedet er også et godt alternativ, den har en glat overflade, der gør det muligt for hovedet at svinge naturligt uden at ugle dit hår. Pointen er, at det skal være behageligt samtidig med at din krop frit kan svinges fra side til side. Eksperimenter og find ud af, hvad der passer bedst til dig og din krop.

   

Er der situationer hvor man ikke skal anvende en chimaskine?


Det frarådes at bruge chimaskinen:
 • Inden for tre måneder efter operationen
 • Inden for tre måneder efter knoglebrud (eller inden de er helet fuldstændigt)
 • Kræft - hvor der er mulighed for, at kræftceller er metastaseret til knoglen
 • Hvis du lider af en beskadiget eller følsom haleben
 • I de første tre måneder af graviditet
 • Når du lider af åbne sår eller alvorlige infektioner
 • Epilepsi (undtagen med lægens samtykke)
 • Hvis du har hjertesygdomme eller anden hjertesygdom, skal du kontakte din læge for rådgivning (vi tror mild træning er vigtig for dig, men konsulter en læge, der forstår dine individuelle behov).

Forholdsregler:
 • Det er bedst at undgå brug i en time efter at have spist
 • Nogle mennesker med en tendens til hyperextension af knæene eller andre knæproblemer kan opleve ubehag omkring knæene. Oplever du det kan du lægge en støtte/fast pude under det øverste af låret
 • Hvis du er tilbøjelig til svimmelhed, kvalme eller køresyge, skal du starte med langsom hastighed og kort tid; derefter gradvist arbejde op, når du har det godt.

                           

Chimaskinen FlexxiCore

Tekniske specifikationer

Vægt: 7.1 kg uden indpakning; 8.5 kg inkl. indpakning
Størrelse: 47cm x 35cm x 26cm
Volt: 220/240-volt
Motor: 45 watt DC motor – testet i 3000 timers konstant brug med 20 kg belastning
Frekvens: 80 til 160 svingninger pr. minut
Autoprogrammer: 3 forud indstillede programmer med hastigheder der varierer automatisk over en 15 minutters periode.
Lednings længde: 3 meter

Holdbarhed:

Den solide jævnstrømsmotor har et konstruktionsdesign med en lav friktion, der giver længere levetid (fungerer godt under udholdenhedstest baseret på 3000+ timers konstant brug under 20 kg belastning), jævnere kørsel, mindre støj og større temperaturmodstand end førstegenerations maskinerne, der blev udviklet i Japan. Denne stabile motor giver også mulighed for en jævn og præcis bevægelse, som er styret af den fuldt justerbare hastighedskontroller.
Eneste danske forhandler af chimaskinen FlexxiCore
Eneste danske forhandler af chimaskinen FlexxiCore
Eneste danske forhandler af chimaskinen FlexxiCore
Eneste danske forhandler af chimaskinen FlexxiCore
Tilbage til indhold